Waar kan ik mijn auto parkeren in de luchthaven van Zaventem?

Binnenkort wilt u met de auto naar de luchthaven van Zaventem gaan. Daar zult u uw auto parkeren op een van de parkeerterreinen. Het is verstandig om van tevoren te weten waar u uw auto het beste kunt parkeren. Zo voorkomt u dat u een dagtarief betaalt als u maar een uurtje parkeert. Hieronder wordt weergeven waar u het beste kunt parkeren aan de hand van het aantal uren of dagen dat u wilt parkeren.

Half uur tot enkele uren parkeren

Er zijn een aantal parkeerterreinen waar u het beste kunt parkeren als u slechts een half uur tot enkele uren een parkeerplaats nodig heeft. Bij Express, P1: Front Parking en P2: Economy Parking wordt ook een uurtarief berekend. Een parkeerplaats bij Express kost €5,00 per uur, bij P1: Front Parking €4,00 en bij P2: Economy Parking €3,50. U bent dus het voordeligst uit bij P2: Economy parking. Als u echter slechts een half uur wilt parkeren, kunt u beter kiezen voor Express. Hier geldt namelijk ook een tarief voor een half uur van €2,50.

Quick Parking Zaventem

Een of twee dagen parkeren

Als u een parkeerplaats wilt huren voor een dag, zijn er drie parkeergelegenheden die het voordeligst zijn. Dit zijn Air Parking (€13,00), P2: Economy parking (€16,00) en Car Hotel (€16,00). De goedkoopste aanbieder is dan Air Parking. Dit is tevens met een tarief van €23,20 de goedkoopste parking als u uw auto twee dagen wilt parkeren.

Enkele dagen tot een week parkeren

Voor het huren van een parkeerplaats langer dan twee dagen en korter dan twee weken zijn Air Parking en Quick Parking het goedkoopst. De kosten van een parkeerplaats bij Air Parking zijn €34,80 voor drie dagen en bij Quick Parking €36,00. In dit geval is Air Parking dus voordeliger. Maar voor een parkeerplaats voor vier dagen of langer blijkt Quick Parking weer goedkoper te zijn. Air Parking kost voor vier dagen €46,40 en Quick Parking maar €45,00. Daarna wordt Quick Parking steeds voordeliger dan Air Parking.

Twee weken of langer parkeren

Voor een vakantie langer dan twee weken kunt u uw auto het beste parkeren bij P1: Front Parking, P3: Holiday Parking of Lock Parking. Bij deze drie aanbieders geldt een bepaald maximumbedrag. Bij P1: Front parking is dit €149,00, bij P3: Holiday Parking €99,00 en bij Lock Parking tevens €149,00. Dit bedrag geldt tot een parkeertijd van maximaal 28 dagen. Daarna dient u weer te betalen voor de extra dagen die u parkeert. P3:Holiday Parking is met zijn tarief van €99,00 verreweg de goedkoopste.