Met de auto naar de luchthaven in Zaventem – waar moet ik parkeren?

Het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Even met de auto naar de luchthaven om iemand op te halen. Of u gaat op vakantie en u denkt dat u uw auto zomaar wel even op de luchthaven kwijt kan. Zo eenvoudig is het echter niet. Het is een wirwar van parkeerplaatsen die door verschillende bedrijven worden aangeboden.

Parkeren op de luchthaven

In totaal zijn er 12.000 parkeerplaatsen op de luchthaven in Zaventem. Het is dus niet zomaar zo dat geen plaats meer is, maar toch komt dit vaak genoeg voor. Daarom is het verstandig om ruim van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Zo bent u verzekerd van uw plekje.

Op de luchthaven in Zaventem zijn vier grote aanbieders van parkeerplaatsen, namelijk Air Parking Zaventem, Car Hotel Zaventem, Interparking Zaventem en Quick Parking Zaventem. Zelfs als de kosten van het parkeren en de services van het bedrijf u niet uitmaken, zult u erop moeten letten welk parkeerterrein u kiest. Bij het Express parkeerterrein van Interparking kunt u bijvoorbeeld maar drie uur parkeren. Dit is natuurlijk handig als u even iemand op moet halen, maar niet echt wenselijk als u drie weken op vakantie gaat.

Niet gereserveerd

Het kan natuurlijk voorkomen dat u bij de luchthaven aankomt en geen parkeerplaats heeft gereserveerd. Misschien is het de eerste keer dat u naar een luchthaven rijdt en wist u niet dat dit nodig was. Of misschien bent u het gewoon helemaal vergeten. Toch is er geen reden voor paniek. Bij Quick Parking Zaventem kunt u tot twintig minuten voor aankomst reserveren. Dus als u even een internetcafé opzoekt en een parkeerplaats reserveert, kunt u er binnen twintig minuten terecht. Zorg er wel voor dat u hierdoor niet te laat komt voor uw vlucht. En het is natuurlijk nog maar de vraag of er nog een parkeerplaats vrij is. Vaak is dit wel het geval, maar dit geluk heeft u niet altijd. De volgende keer kunt u dus beter gewoon reserveren!